24-timmarsjakten – en businessutmaning

Jag är mycket nyfiken på vad 24-hours businesscamp kommer att föra med sig. 29 smartskallar ska träffas på en skärgårdsö och komma på bra affärsidéer.

Initiativet kommer från Ted Valentin, han som bland annat byggt upp de underbara kartorna – badkartan, sushikartan, cafékartan, wifikartan med flera (dessa är de jag är flitig användare av). Det är ett superhäftigt initiativ som jag kommer följa slaviskt på med hjälp av min kära Google reader.

Jag dreglar lite avundsjukt och undrar vad som gör att vissa idésprutor inte bara låter idén stanna i behållaren utan vågar gå vidare och ta sprutan också. Vidare konstateras att inga tjejer hittas bland de 29. Är tjejer helt enkelt sämre på att spr…(eh, ursäkta, det var nära att det blev en felaktig association där).

Det vore ju läckert att sätta ihop ett tjejlag också. Skulle det gå att få ihop 29 entreprenörbrudar en helg i skärgården? Skulle vi (jag får vara med i egenskap av nybörjare och fri från realistiska hinder i tankebanorna) kunna komma på lika bra affärsidéer? Skulle någon våga satsa på oss?

Kommentarer

Hej Mowa & thejennie. Det skulle vara superkul om ni vill anmäla er. Maila mig i så fall på ted + snabela + tedvalentin.com och beskriv kortfattat på *ett ungefär* vad ni vill göra. Det behöver inte vara ett grandiost projekt – 24hbc handlar mest om att visa att det går att skapa något på 24 timmar (och att det finns många olika sätt att göra det).

Vad kul, mowa, du tänker precis som jag och fler med mig vet jag – var är brudarna?

Skulle också vara grymt sugen på att hänga på. Även jag i egenskap av nybörjare och med en realism antagligen uppe bland molnen (…) någonstans. Men å andra sidan sporras jag av Ted – tänk om det gick att boosta fram och förverkliga en grym idé utan programmeringskunskaper?! Får jag joina ditt team? 🙂

Det skulle vara en grym utmaning. Det jag skulle vilja vända ut och in på är hur man vänder något icke-kommersiellt till något man kan tjäna pengar på. Har flera exempel på sådana frågor men inga svar. Tänk att få slå ihop några kloka huvuden och hitta lösningen.
Var anmäler man sig?

Skulle vara grym om ni vill anmäla er! Det är fortfarande gott om tid.

Många tänker att man *måste* programmera (helst med den häftigast tekniken) men egentligen är det inte alls DET det handlar om. Snarare tvärt om. Året är 2008 och det borde gå att starta en affärsidé på nätet utan programmering. Man kan exempelvis dra igång en blogg på ett område av kommersiellt intresse. Eller använda ett verktyg som dapper.net. Eller trejda saker på Blocket. Eller… en massa andra saker, misstänker jag!