Ny design och nygammal stil

Våren 2007, jag hade så otroligt många tankar som fastnade i huvudet. De kom ut i min dagbok som svärord nerplitade med extremt stora bokstäver.
Min vän Åsa, hon som bor i Vegaland med Lars, berättade att det var lätt att starta en blogg. Så jag prövade. Inte förstod väl jag skillnaden mellan URL och bloggnamn, det förstår man om man följer länken. Men JA vilken skön känsla att få skriva av sig allt. Kloka saker, banala saker, småroliga saker, ja allt som berörde mig skrev jag om.

Sen började jag på Medieinstitutet, så himla lycklig. Det var det bästa jag kunde göra. Men bloggen skulle bli mitt jobb och för att börja vänja mig vid det startade jag en lite mer medveten blogg. Med det menar jag att URL:en går att säga och innehållet var nischat. Åtminstone lite nischat. Den hette Cara Vitae och skulle fungera som en utfyllnad till mitt CV. Fyndigt värre. Den kan man läsa om man vill följa mina våndor genom LIA-platser, sajtbyggen i Dreamweaver, föreläsningar och annat. Grejen är den (den där bloggen som jag döpte till Rakoon först… ???) fortsatte leva parallellt. Jag skulle skriva om det privata där och om praktikplatser, utbildning och personlig utveckling på Cara Vitae. Resultatet blev att jag i princip aldrig skrev. Så sommaren 2009 bestämde jag mig för att slå ihop de två. Eller – egentligen tänkte jag starta en sajt som var helt nischad på digital kommunikation i teaterbranschen eftersom jag inte ville missa det öppna mål som det innebar att införa sociala medier i kommunikationen på Stockholms teatrar. Då skulle jag visa vad bra jag var på den här sajten och kanske få jobb så småningom. Men jag fick jobb fortare än jag trodde så det kom liksom av sig. Det hände väl att jag skrev något om saker jag stötte på i jobbet, men det blir ju genast mer känsligt när man tar upp jobbproblem på sin blogg. Den professionella bloggen med personliga inslag fick så att säga slagsida och ingenting stämde till slut.

Idag, den 6 april 2010 börjar den här bloggens nya liv. Tillsammans med mig. Ny design och ny stil. Nu tänker jag slappna av och återigen skriva om det som berör mig och tillåta mig att bara skriva om det. Alla andra funderingar resulterar bara i ångest. De här tankarna är säkerligen ingenting som du som läsare märkt av eftersom de inlägg som jag anser mig behöva skriva aldrig blir av.

Och mitt nya liv – ja det berör kost, träning, jobb, boendeletande och inställning till livet. Det och allt det där andra som jag älskar och tänker behålla – barn, sambo, vänner och sådant där lite roligt, tankeväckande eller läskigt jag stöter på på webben – det kan du förvänta dig att läsa om här i fortsättningen.

Kommentarer