Adjö April – god morgon vår

Valborgsmässoafton tillbringade vi tillsammans med moster Marianne. Vi slog ihop det med vår årliga utflykt. Skansen stängde så tidigt så vi begav oss istället till Wasamuséet.  Vi gick åt fel håll och missade helt den avdelningen med den intressanta informationen. Så jag går fortfarande omkring och undrar över hur var det att leva ombord på ett sådant där skepp. Hur gick ett toalettbesök till? Enda ljusinsläppet från galler på däck – orsakade inte det en himla massa väta? Och var det inte oerhört mörkt? Att folk var mer härdade på 1600-talet råder det väl ingen tvekan om i och för sig, men jag fattar ändå inte att man ens brydde sig om att bygga båtar innan man fattade att man behöver fönster.

Vi åkte hem och åt middag för att sedan promenera ner till Skytteholmsparken för sedvanligt valborgsfirande med brasa, sång på scen, försäljning av billigt-skräp-leksaker, godis, korv och annat. Efter lite bekymmer med fuktig ved och med hjälp av scouternas eldslukare tog brasan fart.

Ballong i Hello Kitty-format inhandlades. Lasersvärden var slut vilket orsakade katastrofslut på kvällen. Stora F fick gråta sig till sömns, men vi tror att han var lika ledsen över att det inte var någon av de andra billigt-skräp-leksakerna som han ville ha. Det gör ont att bli stor.

Vi gick hem och gjorde juice med hjälp av vår nya familjemedlem Juicern. Sen drack vi vin till ganska sent. Det blev en rätt bra valborg. Nu har vi sagt hej då till april och ser vi fram emot ett varmt halvår.

God morgon vår!

Kommentarer