Arg på A-kassan (del 3)

Det händer en massa roliga saker hela tiden. Saker och ting är på väg att fixa sig och jag borde vara jätteglad. Men jag är nästan bara arg. Bland annat är jag arg på Arbetsförmedlingen, eller A-kassan, jag vet inte vem som är ansvarig för vad. Har varken tid eller lust att sätta mig in i det heller. Men jag tror jag är arg på båda.

Idag skickade jag iväg komplettering nummer två. Den förra blev jag tvungen att skicka för att jag hade fått de senaste tolv månadernas arbetade timmar. Det vill säga noll, eftersom jag studerat. De behövde naturligtvis veta hur jag jobbat innan studierna vilket jag kan begripa. I samma brev som den första kompletteringen stod det att de också behövde uppgifter från Försäkringskassan om inkomster från föräldraförsäkringen eller sjuklön. Jag hade inget av dessa år 2006 så jag nöjde mig med att skicka in nya arbetsintyget.

Döm om min förvåning när det någon vecka senare kommer en påminnelse om försäkringskassekompletteringen. Det visade sig att de behöver uppgifter även om TILLFÄLLIG föräldrapenning. VARFÖR?

Jag läste brevet lite noggrannare och de hävdar att det är för min skull. Det ska också räknas in i det totalt intjänade beloppet och kan alltså ge mig större ersättning.

Jag hade hellre sett en snabb hantering än fem öre högre ersättning, för mer kan det omöjligt röra sig om. Samtidigt är jag egentligen helt trött på att tjata om mina problem med de här instanserna. Jag vill ju egentligen inte ens ha med dem att göra och dummar mig nästan medvetet.

Värre är det för många andra. Min goda vän Anna som skriver på bloggen ”Ung Verdandist” tar upp ämnet mer objektivt och länkar bland annat till Elsa som har råkat illa ut på allvar.

När man får veta att det kan ta 21 veckor att få besked och att folk blir utförsäkrade som straff känns det berättigat. Hämnd! Och vilja att krångla till det i onödan för dem också. Det är vad som händer.

Kommentarer