…att det är helt galet.

Konsumtion är härligt. Visst är det kul att komma hem med stora säckar fulla med nya prylar.
Visst blir man lycklig av nya prylar! Det är underbart att sätta sig in i den nya mobiltelefonens alla funktioner, smaka det första kaffet i nya bryggaren, klämma in sig i nya tröjan, spatsera ut i de nya skorna. Man känner sig verkligen rik och framgångsfull med nya kläder och prylar.

När pengarna är slut för månaden och man inte har råd med lunchen kan man ju alltid ta sig en titt på de nya skorna. Är man alltför hungrig kan man alltid sms:a låna sen kan man shoppa lite till efter lunchen.

Tänk att det normala har blivit att man shoppar som en galning. Förundras över att en stor procent av svenska folket har shopping som sitt främsta intresse. Betänk att det vanliga är att man renoverar upp sin nya lägenhet innan man flyttar in. Chockas över att det tillhör en alternativ livsstil att inte shoppa, inte renovera.

Kan man verkligen inte bli rik i Sverige eller är det så att alla shoppade prylar egentligen ägs av sms:a låna?

Kommentarer

Har ju precis samma dilemma. Kunde inte låta bli att skriva ett alldeles för långt och okorrat inläg som hastigast, se ovan.

Ibland kan jag verkligen känna för ett ”buy nothing year”, blir så trött på konsumtion. Nästa dag står där en guldfågel på Åhlens som jag tror säger ”Jag vill bo hos dig”, och nu gör den det.
Tröstar mig med att jag i de flesta fall försöker att leva efter devisen ”En sak in, en sak ut”. Bonusen är att det är mycket lätt att hitta i garderoben.
/Maria