AVSLUTNING

Jaha! Det var det. Sista dagen med eleverna. Kanske min sista skolavslutning.

Det blev en fin dag. Visserligen inte vädermässigt, det blåste och var kallt och det regnade. Utom när vi tackade av niorna på skolgården, då sken faktiskt solen lite grann.

8-9:ornas avslutning blev väldigt lyckad. framhävas måste 8:ornas uppsättning av Askungen på spanska. De använde samma lyckade koncept som vi gjorde på spexet för niorna, att låta män kl ut sig till kvinnor. Det går alltid hem! Ett rätt billigt knep men som sagt, funkar alltid. Otroligt roligt.

Nämnas måste också mina egna två tjejer som på kort varsel med stort lugn och säkerhet lyckades sno ihop hela programmet som riktiga proffskonfrencierer. BRAVO!

Sådana här dagar börjar man vackla i sitt beslut om att sluta jobba på skolan. Avslutningsveckan är fantastisk. Det är så mycket kul som händer och man lär känna elever man inte visste fanns och de man kände sedan innan får man se nya sidor av och det känns som om man är en festfixare snarare än en betygssättande, kontrollerande, makttörstande, ämnesutövande lärarinna. Dessutom får man en massa blommor och presenter.

När avslutningen var över och lärarlunchen (god och trevlig) var över satte jag mig och började sortera högen. högen= den plats där jag slängt alla papper what so ever i flera månader. Folk började säga hej då och då blev det jobbigt. Nu kanske det snart sakta men säkert börjar landa att jag faktiskt inte ska komma tillbaka i höst. Jag pendlar mellan att känna mig som en modig och stark förebild och att se mig själv som en dålig svikarmänniska som inte klarar att ta ansvar.

Jag blundar fortfarande när jag kollar mailen och kisar sakta för att se om jag fått något meddelande från medieinstitutet. På intagningsfronten intet nytt. Väntan fortsätter…

Detta inlägg avslutas nu för nu ska vi se inspelningen av de två sista avsnitten av

LOST

– BUHU!

Kommentarer