Behöver tips på designverktyg på nätet

Jag försöker hitta information om vilka verktyg det finns tillgängliga i molnet för design. Jag producerar en del trycksaker och har vant mig vid inDesign, Illustrator och Photoshop. Dessutom har jag byggt teaterpiraterna.net i Dreamweaver vilket gör att jag är i stort behov av det programmet tills jag byggt om den (igen) i WordPress (vilket iof står på att-göra-listan, men inte förrän lite längre fram i vår, sommar).

Nästan all information som jag hittar diskuterar fördelar och nackdelar med cloud computing, men jag behöver konkreta tips på bra verktyg. Eller ska man lägga några tusenlappar på CS4

Kommentarer

Tack för alla braiga tips.

Det verkar som om det får bli CS4, det finns ändå en poäng med att ha det man behöver lokalt.

Studentversionen är ju inte så blodigt dyr.

Skulle föreslå Gimp för grafisk produktion, men seriously. Köp CS4 med studentrabbatt. (Tror vi får typ 80% av.) Det är tryggt värt det om du ska ta in jobb och får material mailat till dig. (Har varit med om att fått webbkskisser i InDesign-format).

Annars när det kommer till webb, så är det faktiskt en bra texteditor som gäller framför hittepåprogram som Dreamweaver. Kolla in Scite. Superbra!