Beundrarbrev till Situation Stockholm-farbrorn på Drottninggatan

I morse gick jag förbi klockan åtta. Andra dagar har jag gått förbi aningen senare men ändå imponerats.
Han står med stadig hand och ett leende på läpparna och håller upp det senaste numret av situation Stockholm på stans mest frekvent besökta plats – utanför Åhlens på Drottninggatan.
Han ser ut som en mysfarbror och är så enormt ambitiös och morgonpigg.

Det går inte att bara gå förbi honom. Man bara måste köpa tidningen. Inte bara för att den är bra och för att jag vill stödja den briljanta idén med tidningen, utan för att stödja honom som person. För att han är där varje dag – oavsett väder, för att han har valt den mest attraktiva platsen och ser till att vara där när folk ser honom. Är inte det entreprenörsanda?

Hade jag bara vågat skulle jag ha tagit med mig kameran och fotat och passat på och frågat honom varför just han säljer Situation Stockholm.

Kommentarer