Björkar ska sågas ner

En av bovarna i dramat

Sitter här i vår alldeles för kvalmiga och varma lägenhet där luften står helt stilla. Vädra får vi inte göra än på ett tag. Vår stora lilla F lider av pollenallergi och vi kämpar hårt för att hålla symptomen borta. Det innebär medicinering, ögondroppar, duscha håret varje kväll och inte ha några fönster öppna.

Det är ändå värt varenda svettdroppe att slippa se honom helt rödfnasig i ansiktet med röda, svullna och torra ögon.

När en av F’s kompisar fick veta att F var allergisk mot björk så här på våren tänkte han en liten stund, se sa han en av de gulligaste små meningarna jag hört i hela mitt liv.

– När jag får en såg så ska jag såga ner alla dem träden, då slipper han vara allergisk.

Tänk vad bra det vore. Jag tycker att vi ska starta ett uppror mot alla björkar.

Kommentarer