#blogg100 med lite slack

Jag är väl egentligen helt utkastad ur #blogg100. Det som började som någon enstaka missad dag blev ett gäng missade dagar och nu till och med två dagars uppehåll. Men jag tänker ändå se mig själv som ”med”. För det här med att ha ambitionen att skriva varje dag ger mig en känsla av att ha mandat att få skriva av mig om saker och ting som jag annars bara skulle gå omkring och mumla om.

Under några år har jag bara bloggat om om jag fått för mig att göra ett nytt ryck eller om det hänt något speciellt. Och till slut är ingenting särskilt speciellt för att vara värt att skriva om. Det är så man dödar en blogg. Ambitionen att skriva varje dag gör att jag får tillfälle att reflektera över varje enskild dag och lyfta fram det som varit viktigast.

 

Men det kan inte bli varje dag. För det hinner jag verkligen inte med på grund av brister i simultanförmågan. Jag kan till exempel inte skriva när jag

  1. viker tvätt
  2. umgås, leker, gör utflykter med familjen (för då tycker de jag är frånvarande)
  3. tränar
  4. leder häst när Leia rider
  5. besöker mamma på sjukhuset
  6. sover
  7. jobbar
  8. äter

Och det här är de saker som fyller mina dagar för det mesta. Punkt 5 är visserligen som tur är tillfälligt, men min förhoppning är att det ska fortsätta som en punkt, bara med annan destination. Men, en av punkterna, en av de allra viktigaste, får ofta stryka på foten. Ja, du gissade rätt, det är punkt 6.

Jag sover på tok för lite. Det gjorde jag förut också, men sedan #blogg100 kom in i bilden blir det alldeles för ofta. Och i förra veckan var jag på individuellt samtal med min coach på Itrim och fick lära mig att sömnbrist påverkar ämnesomsättningen negativt.

Itrim gick jag med i för snart ett år sedan. Slet i tre månader med att nå matchvikt och komma igång med träning och en aktivare livsstil. Nu sliter jag för att hålla matchvikten och den aktivare livsstilen. Att låta sömnbristen sabba det vore helt idiotiskt. Så därför ger jag mig själv lite slack när det kommer till det där med ”varje” dag.

 

Det här är inlägg nummer 41 i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. Det går ”sådär”.

Kommentarer