Byt ut rekryteringsprocessen

Nu är det dags att förändra anställningsprocessen. Att behålla utrensning via CV och  intervjuer som den väg som ska leda till att få en bra uppfattning om folk MÅSTE upphöra. Stackars företagen som jag misstänker ofta går miste om de bästa för att de helt enkelt inte är bäst på att presentera sig själva.

Ja, jag var på intervju idag. Det gick rätt bra, men jag var spänd och nervös så inte fick de veta mycket om hur jag fungerar att jobba med. Inte heller vad jag verkligen kan. Jag berättade visserligen att jag är bra, men hur vet de att det är sant?  Tjänsten verkar superintressant och jag vet fortfarande att jag är perfekt för jobbet. Frågan är dock om det märktes genom nervositeten.

Nu när man måste skära i sitt CV så att bara det absolut mest relevanta får plats, det personliga brevet ska vara lika exakt och ännu kortare så måste ju tillfället då man ses ge mer än bara ”känna på personkemin”. För det är så det känns. Det är möjligt att professionella rekryterare klarar att se igenom nervositeten och det onaturliga i att känna sig förhörd, men till och med det tvivlar jag på.

I min bransch är det förstås relevant att se hur man klarar av att presentera och sälja sig själv eftersom kommunikation till viss del och marknadsföring i synnerhet handlar om sälj och presentationer är ett stående inslag i jobbet. Men andra jobb? Vem har sagt att den bästa ekonomen är den som har lyckats bäst med att skära i sitt CV? Vad är det som säger att den mest sociala sekreteraren är bäst på sitt jobb?

Visst måste någon form av sortering göras det fattar väl jag också, men det kan väl vara värt den tiden det kan ta att faktiskt läsa igenom ett CV trots felstavning i rubriken om man söker en IT-tekniker? Hur mycket kostar det inte att göra en felanställning?

Istället för intervjuer föreslår jag att man istället träffas och diskuterar företaget och uppdraget eller tjänsten i form av en fallstudie. På så sätt får man åtminstone reda på hur den eventuellt tilltänkta resonerar och man kan få en känsla för om man kan jobba bra ihop.

Nuvarande system tycker jag är dumt. Jättedumt!

Kommentarer

Intressanta tankegångar…..ska på en intervju imorrn o oroar mig för min nervositet…som jag hoppas inte ska förstöra mina chanser…måste plocka fram det positiva och vara JAG…men vem är det och är de verkligen intresserade av mig eller bara av vad de kan få ut av mig?? många tankar som inte e klara över en natt.
🙂