Coola jönköpingsbor ger en gnutta hopp

Hej bloggen!

Idag är det första maj och jag är glad att Jönköpingsborna var coola idag. Eller, ja, alla som demonstrerade och sa sin åsikt om något de brinner för var coola idag. Jag kan känna mig lite lam och uppgiven, för jag tycker ju en massa, men orkar inte engagera mig.

Det känns lite hopplöst ibland. Jag tror jag gav upp lite typ efter valet 2010 när svenska folket röstade in Sverigedemokraterna i riksdagen. Luften gick helt ur mitt politiska intresse och engagemang (inte särskilt konstruktivt, jag vet), men det som hände i Jönköping idag gav faktiskt lite nytt hopp.

Att folk blir uppmanade att stanna hemma när svenskarnas parti ska demonstrera är egentligen inte klokt. Men att folket struntade i det och gick man ur huse, och att till och med kyrkan protesterade genom att dra igång varningsklockorna för första gången sedan 1939, det är sjukt coolt.

Men jag demonstrerade inte mer än lite grann inombords. Jag har i alla fall gjort en partimatchning inför EU-valet, och resultatet överraskade mig inte alls.

Screenshot 2014-04-27 23.14.04

I EU-valet är det dock personvalet som är viktigast eftersom parlamentarikerna inte är bundna alls till sina partiers åsikter utan röstar oftast efter eget huvud. Min röst kommer att gå till Isabella Lövin. Och det är för att jag tycker att hon gör ett riktigt bra jobb, både som opinionsbildare och i lagstiftningsarbetet. Hon fick också en guldstjärna i Naturskyddsföreningens granskning av kandidaterna i EU-valet.

Så nu vet du det. Jag hoppas på en mer solidarisk och miljömässigt mer hållbar framtid och jag tror att vi människor behöver en omställning på alla möjliga områden. Det vore härligt att kunna andas även utanför yogastudion, liksom. En liknelse som kan appliceras på flera områden.

 

Kommentarer