Dag ett, LIA två, inte på tre men på Tradedoubler

Skärpning är på väg!

Första dagen på LIA2, på Tradedoubler, affiliatemarknadsföringens svenska barnkrubba.

Många är de siter som vill tjäna pengar genom annonser och Tradedoubler tjänar pengar på det. De som betalar kalaset tjänar pengar genom att de får kunder genom sina annonser och alla är glada. Så länge det fungerar i alla fall.

Mitt första uppdrag var att kolla upp de siter som vill ha annonser, så kallade affiliates, eller publishers. Min första lärdom (förutom hur systemet fungerar och allt sånt) blev att det finns otroligt många konstiga siter. Det finns till exempel otroligt många länksiter. Det ska bli väldigt intressant att se hur de fungerar. Genererar dessa siter verkligen trafik? Är det verkligen värt besväret?

Jag har svårt att tro att någon startar en länksite bara för att det är kul, eller för att man är så otroligt intresserad av länkar av alla de slag. Det måste ju vara för att de vill tjäna pengar på annonsering och köpta länkar. Samtidigt så är det ju ingen som tjänar pengar på annonser som ingen ser.

Vem letar efter en produkt/resa på en halvkomplett, helt galen site som man inte ens hittar om man inte vet om den? Någon nära sörjande eller ingen? Vi får väl se om jag har fel när jag börjat fatta hur man läser statistiken.

Många siter kändes också helt irrelvanta för annonsören, men relevansen är inget man tittar på i detta stadie utan bara att siterna höll sig till de kriterier som annonsörerna angivit i sina program.
Jag fick i alla fall ta ett beslut om att åtminstone den här bloggen SKA handla BARA om kommunikation, marknadsföring opinionsbilding, sociala medier och andra relaterade ämnen. Dessutom måste den här bloggen hållas uppdaterad och hänga med i omvärlden. Kanske en veckans analys kunde vara något… eller veckans spaning… Hmmm, utan att lova för mycket, ska fundera på det på allvar.

Kommentarer

Intressant! Jag skulle gärna tjäna en slant på mina två bloggar. Det är åtminstone några som läser dem dagligen. Kan du inte fråga Tradedoubler om detta? Du kanske själv kan tjäna en hacka på din blogg? 😉