Där dog begreppet Girl Power och lite om nya Facebook

Tidpunkten på publiceringen av mitt onsdagsinlägg inträffade några timmar in på torsdagen. Det förklarar varför det inte blev något torsdagsinlägg. Du vet känslan av att vara rädd för att ställa dig upp eftersom fallet skulle bli så hårt om du somnade stående? Så trött var jag igår kväll. Stackars mig. Jag som ville sammanfatta dag två av webbdagarna. Och se presskonferensen med stort F – om Facebooks nya news feed-design.

Facebook re:design

Nu har jag sett presskonferensen, och jag gillade det jag såg. Renare, snyggare, tydligare. Väldigt likt Google+ men det är bara bra tycker jag (som gillar hur G+ ser ut men inte hur man använder det)

Facebook säger hejdå till röran.
Facebook säger hejdå till röran.

Jag misstänker att det blir till att tänka lite annorlunda. I den nya designen kommer man tillexempel kunna välja att bara se sina vänners uppdateringar. Blir det populärt finns en risk att man som sidägare blir bortsorterad. Det ska bli spännande att se vad domäner med det.

Personligen tycker jag att det är en rejäl förbättring. Det kommer också gå att filtrera på evenemang, musik, foton, spel mm. Här kan du se hur det kommer se ut när det landar hos dig. Kanske inom kort? Facebook börjar rulla ut den nya designen redan nu. Men de kommer ta tid på sig och jobba vidare utifrån den feedback de får från användarna.

Japp, jag som under en tid varit hemligt skeptisk till Facebooks agerande sedan börsnoteringen och varit en av dem som väntat på Facebookdöden vänder nu min kappa efter vinden. Det här känns positivt på flera plan. Facebookskolan har såklart skrivit en mer ingående beskrivning av vad som händer, läs den.

Webbdag 2

Samanfattningen av webbdag 2 får vänta till helgen. Du som vill läsa reflektioner redan nu kan med fördel klicka dig vidare till Sara Hernandez, där finns ett gäng länkar till bra reflektioner (och ja, jag är extremt glad att vara med i den listan).

Grymma kvinnodagsinlägg

Vad jag egentligen vill avsluta den internationella kvinnodagen med är att dela tre helt grymma inlägg i debatten som jag fått den stora äran att ta del av idag.

1. Jennifer som inte bara drar sina erfarenheter om att bli Lilla Gummad och länkar till några som stått upp för kvinnor på ett starkt sätt, utan också tackar bloggbrudar hon inspireras av. (Hoppsan, mitt ego får passa sig, I’m one of them).

2. Vian Tahir som skrivit en av de mest klargörande och kanske viktigaste texterna om priviligierade personer ever.

3. Ska du se ett enda klipp den här helgen och ännu inte sett det här. Så se det nu. Och förresten, har du sett det så tycker jag nog att du ska se det igen. Jag älskar kraften, ilskan och humorn. Låt oss härmed döda begreppet Girl Power med ett nackskott, det är från och med nu för töntigt. (Jag tar risken för att jag gör bort mig helt nu, det kanske dog för länge sedan, men då var väl jag sysselsatt med att jobba, titta på film eller sova).

 

Det här är inlägg nummer 31 i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar.

Kommentarer