Det är ditt val – några ord om viktnedgång

Idag fick jag en fråga från en vän på Facebook om tips på att gå ner i vikt. Hon känner till att jag eventuellt är bäst i världen på att gå ner i vikt. Jag har minst fyra viktnedgångar i 30-kilosklassen på mitt CV.
Jag sög på karamellen i några timmar, sen svarade jag så här:
Kul att höra av dig. Såg ditt meddelande tidigare idag, men blev tvungen att fundera på hur jag ska svara dig på ett sätt så att det verkligen ska gå igenom det jag har att säga om den här saken. Men så här: Efter över 30 års jojande upp och ner i vikt och sjukt mycket nerlagd energi och tid och bedrövelse så har jag kommit fram till några väldigt viktiga saker:
1. Problemen började när jag började tro att jag hade problem med min vikt.
2. Det enda sättet att sluta ha problem med vikten var att bestämma mig för att sluta tro att jag har problem med vikten.
Det här är INGEN klyscha utan det enda som hjälper:
Ägna din tid, energi och förändringsvilja till att lära dig att älska dig själv ovillkorligt. I den processen finns en massa härligt att upptäcka. Till exempel:
Du är inte din kropp.
Din kropp är bara ditt tempel, du ska ta hand om den som det bästa du har.
Det är ett jättejobb att komma dit, men det är det enda jobbet som kommer ta dig i rätt riktning.
Om du väljer att istället testa diet efter diet efter diet kommer det enda som händer vara att du går ner dig i en spiral av bekräftande om dig själv som dålig, inte tillräckligt fin, aldrig duktig nog. Det är SÅ förödande. Spriituellt förkastligt och fruktansvärt fantastiskt för egot.
Egot älskar bantningskurer. Men din själ dör lite för varje dag.
Det är ditt val

Kommentarer