Det är inte demokratiskt att släppa in SD i riksdagen

Under en skön picknick i Hagaparken uttalade blogg- och twitterlösa (vilket är ett problem då det inte går att länka till några andra av hans fantastiska tankar och idéer) Håkan en tanke som jag inte kan släppa. Han tyckte att man skulle få välja mellan att lägga en röst för ett parti man gillar, eller lägga en röst emot ett parti manv erkligen inte gillar.

Jag tycker det är en strålande idé. För när man tänker närmare på saken så skulle man nog inte vara långt från sanningen om man påstod att om SD får 4% av rösterna så kanske 6% är likgiltiga och 90% är mer eller mindre aktiva motståndare till att de ska komma in i riksdagen. Kan man verkligen kalla det demokratiskt att släppa in dem då?

Jag länkar naturligtvis inte till SD’s officiella hemsida utan till det fantastiska initiativet sverigedemokraterna.de, allt för att stötta att den sajten vinner sökmotorkriget över den förstnämnda.  Ta en tur dit, läs mer om initiativet, hur man kan bemöta SD och information om varför den politik de för på invandringsområdet inte har någon grund. Och det här filmklippet där Hitler reagerar på Sverigedemokraternas reklamfilm.

Kommentarer