Det är lättare än man tror ibland

Avslutar en omtumlande helg med att konstatera att vissa saker som man går och drar på vääääldigt länge inte var så komplicerade som man trodde. Det kan gå flera år utan att komma till skott med en grej man tänkt länge på.

Det finns säkert skäl – som att man inte fattar hur man ska göra, eller kanske inte har klart för sig varför de behöver göras. Men den här helgen har jag lärt mig att det efteråt kan kännas jätteenkelt. Att det inte längre går att förstå varför det kändes så stort och svårt innan. Den enklaste saken i världen och man vill bara göra det om och om igen.

Jag har lärt mig att jag har världens bästa vänner och att det finns hopp om min familj. Att det inte är jättefarligt att vara nära vän och att det nog går att lösa väldigt långvariga konflikter – om man vill.

Nu sitter jag och letar färg form och inredningsinspiration inför den kommande veckornas renoveringsprojekt. Det ska upp en vägg och rivas garderober i barnens rum (vilket vi tar in proffs för, inget skäl till oro). Sen ska det målas och förhoppningsvis kan vi låta inredningen falla på plats.

Kommentarer