Det coola med mig är att jag är jag

Jag har gått omkring hela dagen och tänkt att jag ska fira den internationella kvinnodagen med att skriva en hyllning till de viktiga kvinnorna som finns i min direkta omgivning just nu som jag typ inte skulle kunna klara mig utan. Som yoga-Malin och Bloggbyrån-Jennifer, eller Louise som inte har något direkt prefix just nu utan bara är underbar att träffa varje vecka före, under och efter impron.

Men när jag börjar så där, med de närmaste just nu, så kommer ju raddan med folk som dagligen inspirerar. Jesus. Ni är så himla himla många därute. Fantastiska, roliga, tänkande, utvecklande kvinnor! Men som typisk kvinna tycker jag att det är svårt att peka ut några enstaka favoriter av rädsla för att exkludera andra.

Det finns dock en kvinna  tjej som jag skulle kunna höja till skyarna utan att blinka. Dessutom har jag mandat att höja just henne och jag tror inte att någon kommer att känna sig exkluderad även om jag lyfter ut henne, eftersom just den här fantastiska tjejen är min alldeles egen dotter. Mina damer och herrar, möt:

LEIA

Leia är nio år och går i trean på en skola i Solna. Hon är för det mesta glad, förutom när hon blir ledsen eller arg. Då blir hon väldigt ledsen eller arg.

Hon har tagit sig igenom en ganska princessig tre-sex-årsperiod. Det fanns inga kläder som hade ben som var okej. Klädstilsmässigt är det nu lite mer en kreativ blandning av olika kombinationer av det som finns i garderoben.

Leia tycker att kläder är kul. När jag, som är hennes mamma, dristar mig ut i affärerna för att alla byxor är uttvättade eller har gått sönder tar jag helst med Leia som smakråd.

Men det är också kul med allt möjligt annat. Hon har en begränsning på att göra två aktiviteter. Mer än så hinner inte familjen med. Leia tycker att det är lite för jäkligt för hon har så många intressen. Men när hon måste hålla sig till två aktiviteter blir det dans (streetdance) och ridning.

Leia sjunger och dansar nästan hela tiden. Oftast egenpåhittade låtar. Men också en och annan AF1-låt.

Jag passade på att intervjua denna underbara människa på internationella kvinnodagen, för att visa att det finns hopp om att nästa generation kvinnor inte kommer att hålla på och oja sig för om de duger eller inte.

Leia

Vad är coolast med dig?
– Att jag är jag!

Kan du utveckla det?
– Jo, det coola med mig är att jag är jag. Och jag är cool.

Kan du berätta om någonting som du gjort som fått dig att känna dig cool?
– Ja, måste jag välja en grej så är det en grej som händer varje dag när jag klär på mig.

Jaha, du menar att du har coola kläder?
Nej!

Vad menar du då?
Att jag gör kläderna coola. När jag klär på mig så blir kläderna coola.

Kommentarer