Det går inte förstå vidden av oändlighet

Funderar på om det inte börjar bli dags att gå upp nu. Det blir ju snart mörkt.

Lars fyller 40 i veckan och han firade det med hemmafest igår. Massor av kul människor, god mat och vin. Vad mer kan man begära? Jag glömde snabbt bort att jag ju inte tål att vara uppe sent och dricka alkoholhaltiga drycker. Tur att barnen är lugna och harmoniska.

Konstaterar lite sorgset att det inte blir någon SSWCrunch idag pga sjukdom. Läser Joinsimons ironiska inlägg och tänker att det nog är många som får sin självdistans prövad av det. På Lilla Gumman presenterar man idag Apples nästa produktutvecklingssteg. Judith som skriver på Internetionalisering publicerade också en kul bildstrip som visar skillnaden mellan marknadsföring, reklam, PR och Branding. Ungefär på den nivån är jag idag, det måste vara roligt för att fånga mitt intresse.

Igår blev det dock oväntat skoj på twitter. Innan jag åkte iväg på fest (måste poängtera det). En liten konversation om barn som sjunger, blev till prat om att stå på scen, vilket ledde till större kännedom om personen jag pratade med. Hon visade sig vara medial terapeut. Jag blev totalt exhalterad eftersom jag är jättenyfiken på vad det är men aldrig riktigt haft chansen att få reda på det. Fler personer anslöt och nu har vi bestämt en helg då vi sticker till Gotland och  pratar spöken. Sådär ja, inte riktigt vad jag hade förväntat mig av den eftermiddagen, men något jag verkligen ser fram emot.

Min syn på det här med sjätte sinnet, spöken, andlighet, auror och sådant är att jag trots, eller tack vare min sådär lite lagom vetenskapliga bakgrund inte kan utesluta att det finns så mycket mer här i världen än vad vi uppfattar. Jag har aldrig sett eller hört något som skulle kunna ses övertygat mig, men det förklarar jag bort med att jag alltid har huvudet fullt med en massa annat.

En sak är i alla fall säker: Det inte går att förstå vidden av oändligheten. Och eftersom vår begreppsuppfattning ändå bygger på att saker och ting är oändliga så inser jag att det säkert också innefattar bristen på förståelse för vår verklighet.

Kommentarer