Du är viktig!

Du är viktig 2

Ska man verkligen ösa ur sig sina knäppaste tankekrumbukter till allmän beskådan?

Är det verkligen intressant för andra? Kommer jag att få lida för det framöver?

Inte vet jag. Vi får väl se. Någon framtida arbetsgivare kanske ryggar tillbaka och avstår från att anställa någon som jag, som tänker så himla komplicerat. Krånglar till det för sig själv. Det jag vet just nu är att det i alla fall har hjälpt mig att få ordning på saker och ting. Jag hade kunnat skriva i en hemlig bok. Men då hade jag inte fått tillfälle att ha de helt magiska samtal jag haft med så många under veckan som gick. Då hade jag inte varit där jag är idag.

Och var är jag idag då? Jo, det är faktiskt så att jag är på en helt ny plats. Jag har koll nu. Jag fattar vad som hindrat (hindrar) mig från att fatta vad som är viktigt för mig och att göra medvetna val.

Det är en lång resa (kanske livslång). Och igår kväll kände jag att det fick räcka. På riktigt. Jag skrev ett långt inlägg om hur krångligt det kan vara att inte kunna skilja mellan att vara unik och att inspireras av andra. Orkar inte gå in på det, för när jag publicerat det ångrade jag mig. Och avpublicerade.

Det fick bli den symboliska handlingen för att jag är färdig med det där ”mig själv” nu. Jag vänder blad. Från och med nu ska allt handla om att leva upp till följande affirmationer:

  • Jag vet vad jag vill, att jag kan och att jag får.
  • Jag är inte min historia.
  • Jag är bra på att lyssna.
  • Jag är lugn.
  • Jag är bedårande. Nåja – tillräckligt snygg i alla fall.
  • Jag har svaret inom mig.
  • Jag har lika stor rätt.
  • DU är viktig.

Och det känns inte så svårt. Bästa födelsedagspresenten ever.

Kommentarer