En bra dag

Det här blev en riktigt bra dag. Av någon anledning började jag känna mig glad igen någon gång på eftermiddagen. Och pigg. Det var en välkommen känsla, jag tror bestämt att det var ett tag sedan den kom.

Konstigt nog kom den nu. Det är alltför mycket riktigt tråkiga saker som händer. Kanske var det lunchen med Jennifer som gjorde att jag kunde andas igen? Kanske var det att solen tittade fram? (För det gjorde den väl?)

På skola och dagis blev det bestämt att vi skulle få kompisar över. Bästa T och S var här och lekte, spelade medtaget Nintendo DS. Stora F blev överlycklig att bästa T behövde hjälp med en bana i Lego Starwars.

– Det är hur lätt som helst. För mig, konstaterade han.

Senare kom Frida ”Bibi Girl” över. Barnen blev nästan lite generade eftersom Bibi Girl var deras absoluta favorit i Momo – eller kampen om tiden. Jag kommer aldrig att glömma den eftermiddagen då jag hade med mig båda syskonparen T och S samt C och Z tillsammans med mina egna två. Alla hade de sett pjäsen några veckor tidigare och hela promenaden hem gick och pratade de som Bibi Girl.

– Jag är Bibi Girl, den perfekta dockan.

– Jag är din docka, alla är avundsjuka på dig för min skull.

Till att börja med instruerade jag Frida i hur teaterpiraterna.se fungerar eftersom det är meningen att hon ska få ta över webbredaktörrollen ett tag framöver. Hon jobbar med ett skolprojekt i historia som ska handla om samhällsutveckling. Hon har valt att fokusera på bloggarnas inverkan på samhället, mitt favoritämne. Vi hade jätteintressanta samtal och det var nyttigt för mig att formulera mina sammanlagda intryck av allt jag läst och tänkt själv om allt från hur det förändrar vårt sätt att kommunicera och påverka varandra och organisationer till direkta konsekvenser som mediehusens kris.

Samtalet gav lite extra kraft, så jag orkade förbereda en Prezi till föreläsningen jag ska hålla på Medieinstitutet på onsdag. Den ska handla om Sociala Medier för marknadsföring samt kollaborativt lärande.

Kommentarer

Extrakrafter gillar vi, skönt att höra!! Önskar dig lycka till på MI imorrn. Men du är ju en superstar, så det kommer självklart gå galant! Hoppas vi ses i eftermiddag.