En fin dag på Skansen

 

Tre riktigt bra kap

På bilden ovan syns helgens tre kap. Ut åker den jäkla grilltången i plast som innehåller onödiga cancerframkallande medel, som anilin. Kapen gjordes i Skansen-butiken på Bollnästorget när jag egentligen var på jakt efter koksaltlösning till Stora F som fick akutkli i sina pollenröda ögon. Han fick köra bil med en hand, så mycket kliade det.

Allergi - en trafikfara

För att så långt det går klara uppdraget att undvika förra årets miserabla ögontillstånd i form av sönderkliad hornhinna störtade jag iväg för att ragga tag på koksaltlösning att skölja ur de små rackarns pollenkornen med. Istället för att leta ihjäl mig efter det där apoteket vi hade för oss fanns inne på området gick jag in i Skansenbutiken och frågade om apoteket var ett riktigt apotek eller para titte-på, och fick till svar att det var det senare. Men jag fick också det förvånande svaret att hon kunde ringa och be om hjälp, och hon gjorde det också. Så jag blev kvar i affären medan jag väntade på att det skulle komma någon med grejerna från huvudentrén eller vad det var.

I positivt chocktillstånd över deras fina service och vilja att hjälpa till gick jag alltså runt och kände på varenda pryl i butiken. Så gärna jag inhandlade dessa saker. Och vad billigt det var med 25 kr för en smörkniv. Hur stor upplevelsen blev av dagen som helhet. Det fanns också ett fantastiskt gäng som höll till vid lilla dansbanan och visade upp midsommarlekar och hantverk som visp- och sopborsttillverkning samt ullspinneri. Dessutom fick man prova på att tälja sig en trädgårdspinne. Stora F blev eld och lågor över alltihop. Lilla L är lite mer avvaktande, men en pinne fick vi med oss hem i alla fall.

Koncentrerad på hantverkares vis

Tack fina Skansen. Jag har aldrig känt mig så välkommen och väl omhändertagen hos er som den här gången. Hoppas ni orkar fortsätta så. Och ja visst ja – björnarna var fina. Dessutom vill jag tacka alla de fina människor som rest sig på tunnelbanan för att mina barn ska få sitta bredvid varandra. Den senaste tiden har det hänt tre gånger. Men bara på den Blå Linjen.

Kommentarer

Det finns hopp för mänskligheten! Åh vad glad jag blev över ditt inlägg. Och över att ni hade en så fin dag så klart.
Heja blå linjen!

Det finns hopp för mänskligheten! Åh vad glad jag blev över ditt inlägg. Och över att ni hade en så fin dag så klart.
Heja blå linjen!