En inte helt vanlig söndag – #blogg100

Så vad gör man en söndag i februari? Vi är newbies på det här med lediga söndagar. Både Felix och Leia hoppade simhopp på söndagar i ett år, för att förra terminen gå på cirkusskola. Helt plötsligt är söndagarna lediga och det känns som om helgerna blir jättelånga och härliga.

Så vi bestämde oss för att utnyttja den här söndagen på ett sätt som säkert är helt vanligt för många andra, men väldigt ovanligt för oss. Vi tog oss an en sån där gnistrande vinterpromenad. Något som alla andra gör hela tiden, om man får tro flödet på Instagram.

Vissa tror att Solna ligger långt bort. Men på tio minuter är man ju faktiskt på Kungsholmen. By sko.

Bron mellan Solna och Kungsholmen
Bron mellan Solna och Kungsholmen

”Dit ska vi”. Vissa av oss trodde nog att de var Frodo och Sam på väg till Mordor.

Snart framme
Snart framme

Har man tagit sig hela vägen in till stan kan man ju inte låta bli att gå och titta på Stockholms näst vackraste broutsikt. (Vackrast är ändå utsikten från Västerbron om du frågar mig).

Utsikten från Skeppsholmsbron
Utsikten från Skeppsholmsbron

Och då kan man gå på Moderna Muséet. Verkligen barnens favorit. Första chansen att hypnotiseras och bara glömma allt – den tar man.

Hypnotiserande installation på Moderna muséet
Hypnotiserande installation på Moderna muséet

Man inte ska man förledas och tro att Stockholms moderna konstmuseum är ett förlegat tråkmuseum där man bara kan titta på tavlor. Där finns faktiskt ett berg att klättra i.

Klättra i konst(gjort) berg
Klättra i konst(gjort) berg.

Och man får chansen att vara en del av ramphjulet.

En champ i Du Champs skugga
En champ i Du Champs skugga

Mina underbara jätteintresserade barn hade jättekul.

...

Postmodernt beteende
Postmodernt beteende

Fråga mig inte hur det gick till, men vi kom hem till slut i alla fall. Och nu har vi sett Paranorman. En rätt bra barnvänlig skräckis. Full av sensmoral, zombies och roliga stereotyper, hjälten är självklart mobbad i skolan och blir kompis med tjockisen som äter chips med hela kroppen.

Dagens fråga

Är det någon som hinner läsa något i #blogg100-flödet? Eller har alla, som jag, jämnt sjå med att hinna uppdatera varje dag?

Det här inlägget är nummer 9 i serien #Blogg100 – en utmaning att skriva en bloggpost om dagen i 100 dagar.

Kommentarer

Nej då! Jag hinner läsa och faktum är att jag har uppdaterat mina läsebloggar, från onödiga till nya, mycket intressantare! Förresten lät det som en helt underbar söndag. Men jag måste bara fråga, eftersom jag själv hängde med två ciskusnördar idag (kompis och min syster) gick de på cirkörs skola? Min syster läser nämligen cirkörs gymnasium i Botkyrka, himla kul är det! (Och i morgon kommer ett inlägg på min egen blogg som enbart kommer handla om jonglering ;))

Ja visst gick de på cirkus cirkörs skola. Jag hade inte koll på att de har ett gymnasium också. Det måste ju vara helt fantastiskt roligt! Har hon hållit på länge?

De där två mina barn tröttnade dock. Lite för många barn i gruppen. Svårt att få den där uppmärksamheten som de är curlade till att få hela tiden, gissar jag.

Det där med att uppdatera läsarlistan påminde mig om en sak. M å s t e ta mig tid att göra det. :/

Det var det. Lite gnälligt emellanåt bara. Men man lär sig filtrera det värsta och komma ihåg det bra. Och välkommen i klubben för oss som älskar Västerbron. 🙂