En riktig människohelg

Tre timmars båtresa är fullkomligt nödvändigt efter den här superintensiva helgen. Det som startade som en kul grej en lördagseftermiddag på Twitter har lett till två dagars intensiv lärakännatid med två människor. Riktiga människor. Med allt vad det innebär från kännedom om sig själva och insikter om hur händelser i livet styrt deras tillvaro.

Vi har inte pratat kläder, bostäder eller priser. Vi har inte varit föraktfulla mot någon grupp av människor och inte heller någon individ. På en gång fick vi en atmosfär som var öppen och levande. Samtalsämnena flödade, byttes ut och kom tillbaka om själen, relationer, mat, ekologiskt, bondliv, presonlig utveckling, använt oss själva som exempel och diskuterat stora frågor likväl som riktigt små saker.

Mycket befriande.  Precis som havet. Och djuren. Och det faktum att det faktiskt på lördagen precis när vi landade var 10 grader varmt och soldis. Vår alltså. Jag kan alltså härmed intyga att den finns.

Mea hämtade mig och Christina vid flygplatsen, lilla Nikolina var också med. Efter att ha inhandlat ett alldeles för stort antal vinflaskor på systemet och lite mat i mataffären vid Österport gick vi och fikade i muren. Världens godaste Bagel med lax och Philadelphiaost slank ner. På vägen hem till Mea, Nikolina, mannen och djuren  passerade vi det lilla underbara hus på Visbys gräddhylla där Christina ska leva en veckas författardröm.

Och så stranden. Som erbjöd vårforsar och lena stenar. Underbara lena stenar samt massvis med fossiler som man inte får ta med sig. Fastän det är lockande så får man faktiskt inte.

Snart landar båten i Nynäshamn. Bäst att plocka ihop sig så man hinner med båtbussen.

Ha det gott så länge. Och bilder:

Kommentarer

Gott att ni äntligen fick träffas! Gotland i sig är en upplevelse även när inte sommaren gör ön förförisk. 🙂 Glad att ni fann varandra! <3 Jättefina bilder du tagit. De är en berättelse i sig!