En vårdag mitt i vintern, med sommartid – en galen värld

Vi har haft en jättefin vintervårdag hos svärfar Göran i sitt temporära husboende i Norrtäljetrakten. Görans syster Agneta med sonen Oskar var också där, det vill säga finbesök från Umeå. Bilderna får tala lite för sig själva, men jag vill slå ett slag för spelet ”En galen värld” som vi pustade ut med efter tuffa skottskyffeltag och korvgrillningsäventyr.

Spelet är superenkelt: en kortlek med en knasig berättelse om någon företeelse ingen hört talas om på ena sidan, och förklaringen på andra. En moderator utses som läser frågan och svaret. Resten av deltagarna försöker resonera sig till ett svar på frågan med moderatorn som bollplank. Roliga och knasiga frågor och jättekul att för en gångs skull slippa tävla utan istället bara ha kul och samarbeta. Inga poäng, ingen prestige, bara kul.

Jag fick ett helt hav av vatten på min kvarn när en av frågorna gällde William Willet, en av kämparna för att införa sommartid i Storbrittanien. Frågan var varför han tyckte det var så viktigt med sommartid. Och visst. Jag visste det. Han ville spela golf på kvällarna.

Att jag inte lyckats hitta stöd för påståendet spelar mindre roll. Det funkar utmärkt för mig att någon jäkla golfare tyckte det var en bra idé att sno en timme från folks liv varje vår bara för att man ska kunna spela golf längre på kvällarna. Jorå, det känns ungefär så viktigt. Men här är vi nu, en vårdag mitt i vintern och ställer klockorna till sommartid. Joråmensåatt… (Vad hette spelet nu igen?)

Skit i det nu och kolla in vad mysigt vi hade det idag istället.

Det temporära huset
Det temporära huset
Faster Agneta
Faster Agneta
Snygg hemmagjord soffa
Snygg hemmagjord soffa
Men kolla då vad mysigt!
Men kolla då vad mysigt!
Korvgrillningskungen
Korvgrillningskungen
Korvgrillningsförberedelser
Korvgrillningsförberedelser
Ja, här är då själva korvarna
Ja, här är då själva korvarna
En galen värld - ett roligt spel
En galen värld – ett roligt spel

 

Det här är inlägg nummer 48 och det absolut korvigaste inlägget i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. 

 

Kommentarer