Ett jobb du aldrig ska söka

Man ska ju berätta om sina mindre bra sidor också, så då gör jag väl det nu. Ni som har följt den här bloggen har säkert kunnat ana er fram till en viss motivationssvacka. Hindret, det stora vidriga hindret är min skräck inför telefonen.

Alltså inte själva prylen telefonen, utan mer vad som kanske finns på andra sidan. Jag vet att jag ringer med ärliga avsikter, jag är öppen för förslag och vill erbjuda något som alla tjänar på i slutet. Syftet med samtalen är att reka av intresset för att vara med vid våra föreställningar och locka vår publik till sin butik.

Ändå är jag rädd.

Jag gör det, men det krävs ett par djupa andetag innan varje samtal. De allra, allra flesta är ju faktiskt trevliga och tycker att det låter intressant även om det inte i alla lägen är något som passar dem. Men så gör man ett litet misstag, blir brutalt avsnoppad, och det kostar alldeles för mycket tid att reparera. Eftersom jag är så spänd när jag ringer så behövs det inte mycket för ett minor breakdown.

Jag ska inte söka jobb som telefonförsäljare i alla fall.

Nu utmanar jag er som läser detta att erkänna ni också.

Vilket jobb ska du absolut inte söka och varför?

Kommentarer

Jag känner så väl igen mig. Telefonskräcken kan verkligen va som ett svarhål som suger åt sig all energi.

Men min erfarenhet säger oxå att man ska möta sina fasor. Så för att va lite jävlig med mig själv så provade jag en period på jobbet som telefonförsäljare som extrajobb när ja pluggade.

Hmm, men det blev bara prova på. Ja fick bevisat att jag kunde, men hatar de lika mycket fortfarande. Fast nu vet ja att ja kan när ja vill, och det är nog för mig =)

Förstår lite grann..vet fler som känner så..tyvärr e jag den andra typen som typ nästan e så orädd så jag sväljer luren vid första hejet, inga problem här inte.
arbetat med teleförsäljning. satt dag ut och dag in och ringde upp sveriges chefer och VD:ar och frågade dem om de ville gå med i fackförbundet ledarna..
lärde mig massor av det…och sen ringer man ju mycket privat t olika instanser och myndigheter..blodad tand!!

Learn by doing
Lycka till

(jag kan flyga, jag är inte rädd 😉 )

Har haft ett par konstiga jobb men som jordgubbsplockare var nog ändå bottennappet. Det var Fuck Fuck Fuck.

Att köra truck på livsmedelsstorlager var rätt slitsamt också. Rätt mycket Fuck Fuck Fuck där med.

J