Ett mirakels jubileum

Den här kvällen, fast för sex år sedan, öppnade jag för första gången en liten brun bok med tomma papper. Boken har ett litet snöre man kan knyta ihop boken med. På bokens framsida finns små nallebjörnar.
I boken försökte jag formulera min längtan efter den lilla människa jag längtade efter så mycket trots att jag aldrig hade träffat den. Vem var det som rörde sig därinne i magen? Var det en griskulting? Vem var det som rumstrerat om så jag blev sjösjuk när jag vistades på platser med höga ljud? Som höll mig vaken på nätterna? Som sett till att jag inte kunnat ligga på rygg på flera månader?
Den här kvällen, för sex år sedan, hade jag ingen aning om att inte skulle dröja mer än tolv timmar tills jag skulle få träffa honom. Miraklet med fem fingrar, fem tår, två ögon, en otroligt söt liten näsa och, det första jag såg av honom (faktiskt), en snopp.
Från att jag fick första signalen till att han fanns i världen gick fem små timmar. Två timmar av obeskrivlig smärta som helt glömts bort sekunden efter att allt var klart.
Den lilla, lilla människan som så hjälplös nu kastat sig ut helt beroende av vår vård var det vackraste jag hade sett.
Inga ord kan beskriva den stolthet som uppfyllde hela min kropp. Jag minns att jag höll det lilla knytet i famnen när jag blev skjutsad i rullstol genom Danderyds kulvertar. På vägen mötte vi några vanliga människor. De måste ha varit väldigt avundsjuka.

Lika stolt om än inte med samma saliga hybris tänker jag imorgon fira detta underverks sexårsdag. Han har växt upp till en liten natur-, pyssel- och springälskande pojke. Med fantastisk balans mellan våga och vara försiktig tar han sig fram genom livet och reflekterar över sin tillvaro.

Så, godnatt så länge. Jag har en tårta att baka.

Kommentarer

Det var en vacker text det! Förstår precis. Kan känna samma sak fast det sist var 18 år tillbaka jag skulle minnas, men platsen i hjärtat för dem blir inte mindre med åren kan jag säga!

Nästan lika fin som din kommentar på min sida. Tack för dina ord helt enkelt! Kram