Falska förhoppningar om sommar

Huden är fortfarande blekbeige. Koftan måste alltid med för så fort solen går i moln blir det för kallt för bara tröja. Det är svensk sommar.

Jag hatar svenska sommaren.

Jag älskar värme.
Jag älskar när det är hett på dagarna och ljummet på kvällarna.
Har vi riktig tur kanske vi får några dagar av den varan när vi är lediga. Det känns som att ha glömt att hämta ut lotto-vinsten i tid när man jobbat när sommaren svept förbi.

Idag var det visserligen rätt ljummet. Men eftersom det ständigt är ljust ute kommer man ju aldrig i säng på kvällarna och sover halva dagarna. Eftersom halva dan gått är det ju ingen idé att hitta på något. Bäst att vänta in kvällen. När kvällen kommer är jag skitförbannad över att inte ha utnyttjat dagen och börjar anklaga allt och alla vars fel det är att inget händer.

Jag hatar den svenska sommaren för den inger en massa falska förhoppningar. Det är lpngt ifrån den idyll som målas upp.

Kommentarer

Ha ha, anar jag lite bitterhet här?… 😉 Nej, men faktiskt. Håller med dig i det mesta. Hoppas iallafall att du njuter emellanåt. Själv sitter jag i Citymails kundservicebunker, blekare än någonsin och längtar faktiskt stundvis efter höstterminen :0 Kul att se dig på Jaiku hur som =) /kram Jennifer