Får väl skippa dadelpurén då

Det är den tredje dagen av detoxen. Jag känner inte av några av de symptom man förväntas få när kroppen gör sig av med alla gifter och slaggprodukter. Och så fick jag just veta att det kan bero på att jag äter dadlar. Dadlar innehåller alltså väldigt mycket socker och kan därför med fördel användas som sötningsmedel i till exempel cashewmjölk.

Så jag lägger väl ner allt som har hög sockerhalt över huvudtaget. Vore ju bra med en utrensning på riktigt, så att kroppen faktiskt får den semester som det är tänkt.

Hur som helst så får det här med att detoxa till och med mig att intressera mig för mat, och till viss del även matlagning. Det händer något med mitt mindset när det är ”bra” matvaror jag jobbar med. Det spiller även över på att jag äter maten mer andaktigt. Det är som att det känns respektlöst att ”moffa” (konstigt ord) mat som är lagad på bra råvaror.

Det här är dagens frukost:

Fruktig bovetegröt med cashewmjölk och mango
Fruktig bovetegröt med cashewmjölk och mango.

Och middag:

Aloo – palak – Indisk gryta med kikärtor, sötpotatis och spenat (ca 4 port)
Aloo – palak – Indisk gryta med kikärtor, sötpotatis och
spenat (ca 4 port)

Det blev fyra stora matlådor efter middagen (delvis på grund av att det bara var vuxna som tyckte det var gott).

 

Kommentarer