Fattar inte skadegörelse IRL heller

Idag har jag lärt mig något nytt – Distributed Denial of Service betyder attack mot populär sajt med många anhängare med syfte att få sajten att gå ner.

Twitter har legat nere idag. Det var alltså därför jag inte kunde posta helt plötsligt. Jag trodde det var för att jag var på väg ut och hade lite bråttom…

Enligt vad jag förstår har terroristerna inte kommit åt några användaruppgifter utan bara förstört möjligheten att använda kanalen för några timmar. Jag hoppas att det kommer fram att det finns något syfte med attacken, såsom att det är någon religiös galning eller envåldshärskare som inte vill att folk ska kunna kommunicera med varandra. För då kan jag någonstans förstå skälet.

Det finns en risk för mig att framstå som fullständig blåögd idiot (om jag inte redan stämplat mig själv som sådan), men annars kan jag inte fatta ett sådant angrepp. Precis som jag inte fattar varför man skickar ut spamposter eller spamkommentarer. Å andra sidan förstår jag inte skadegörelse IRL heller.

Uppdaterat: Och Facebook är tydligen också utsatt för en sådan där attack. Vad vill dem?

Uppdaterat igen: Google Facebook och Twitter jobbar ihop för att hitta boven. Haha, underbart, det är som 9/11 fast ändå inte.

Uppdatering  igen och igen: Misstankar mot att det rör sig om krigsföring i cyberrymden.

Kommentarer