Fel blir rätt efter ivrig start

Det snurrar fort ibland.

Helt plötsligt, utan förvarning kastade jag mig själv rätt in i uppropet mot Tanias avvisning. Som det ofta blir när man kastar sig in i saker, utan att tänka ut en strategi först, så blir det merjobb.

Tania 15 år, min fd elev, måste lämna Sverige med sin mamma Rana om hon blir avvisad. Detta beslut måste hävas av migrationsöverdomstolen. Ärendet ligger nu och väntar på beslut om det ska prövas i migrationsöverdomstolen eller inte.

Anders Finström som är Ranas juridiska ombud hade startat en grupp på facebook och sedan startade jag en för Tania. Nu har han startat en ny grupp som samlar hela familjen. Det är redan 162 medlemmar där och vi hoppas på många, många fler.

Ett facebookupprop kan göra skillnad. Är vi tillräckligt många där som visar att vi engagerar oss i frågan kommer migrationsöverdomstolen att påverkas. Namninsamlingen som lämnades in i samband med manifestationen i onsdags var underskriven av mer än 1300 namn. Nu blir det ännu fler.

Jag vågar offra hela min heder på detta för det är riskfritt. Jag vet av personlig erfarenhet att denna familj ska bo i Sverige. Det borde inte spela någon roll hur stort hotet är mot mamma Rana, de har ett liv här. Tania sköter skolan. Rana kommer på utvecklingssamtalen, jobbar och gör rätt för sig.

Gå med i det upprop vi har startat på facebook till stöd för Rana, Tania och Kimia.

http://www.new.facebook.com/inbox/#/group.php?gid=25163184276

Kommentarer

Starkt att du engagerar dig, självklart går jag med in din kamp och joinar gruppen. Blir så trött på alla dessa myndighetshistorier som aldrig tycks få ett slut…