Förbereder skolbloggskickoff

Sitter och planerar lite för ett inressant möte som äger rum i nästa vecka. Lars ”Vegaland” Santelius kommer med några elever som har tänkt starta en skolblogg och de vill ha en liten kickoff med lite kunskaper och tips och jag har blivit ombedd att hålla i den. Ärofyllt och roligt. Det blir heller inte särskilt svårt när Kristina Alexandersson finns.

Jag har börjat sätta upp några stolpar i en Prezi-presentation, mycket med hjälp av Kristinas presentationer på slideshare.
Det finns så mycket att prata om. Jag väljer att inte djupdyka i något utan ge dem ett smörgåsbord att hugga in i efteråt. Men jag ska se till att de går peppade därifrån och att de vet att det viktigaste är att börja med uppiggande målsättningar som de har möjlighet att hålla.

Kommentarer

Vi ser fram emot att komma till dig. Tänker dock slå dig en signal innan och stämma av allt inför mötet. Jag har för övrigt en ny egen blogg också. På Pedagog Stockholm: http://pedagogstockholmblogg.se/larssantelius/

Det är där jag hädanefter placerar alla inlägg som rör lärande och undervisning. Vegaland blir privatjagets tummelplats.