Förvirrat runt alla hjärtans dag

Kärlekens dag är här!
Rosor och choklad till alla jag tycker om sådär lite extra mycket.

Varje gång det är alla hjärtans dag tänker jag att det är tramsigt. Jag kan köpa rosor och choklad till alla jag tycker om när som helst. Det är lite konstigt att det ska ske just den här dagen, när alla andra gör det. Jag kan väl gå min egen väg? Ska alla fira sin stora kärlek just idag? Är alla extra kära just idag? Det blir som en manifestaion för kärleken. Och det kan ju inte vara bra.
Nä kärleken är ju ingenting att fira?

Vad dum jag är. Det är klart att vi ska fira kärleken! Är det något vi ska fira så är det väl kärleken! Det är inte så tokigt med alla hjärtans dag när jag tänker närmare på det.
För det andra, med handen på samma hjärta som vi firar idag, hur ofta blir det blommor och choklad i vanliga fall? Är det något vi ska kritisera så är det väl i så fall det, att vi är så usla på att visa vår kärlek alla andra dagar.

Leve Tomas Di Leva! Han vet hur man ska leva ett liv. Jag önskar att jag var Tomas Di Leva. Men jag orkar inte meditera, har inte tid! Jag firar alla hjärtans dag istället.

När jag hörde på radio att de som bestämmer i något muslimskt land, jag har redan glömt vilket, men ändå, har förbjudit alla hjärtans dag-firande.
Jag blev lite förvånad av att frågan över huvudtaget kommit upp,
– va? firas alla hjärtans dag i arab-länderna? För om det kommer upp ett förbud mot att fira så måste det ju betyda att det är ett problem för de som bestämmer.

Jag hade förstått ett argument som att det är ett amerikanskt kommersiellt påhitt eller något åt det hållet. Men det var inte sådana argument som angavs i radioinslaget. Nu ska vi förstås vara lite försiktiga för trovärdigheten på inslaget kan säkert också diskuteras, men ändå (igen). Orskaen till förbudet uppgavs vara att alla hjärtans dag uppmanar till pussar och kyssar och annat omoraliskt beteende. Det är av största vikt att bekämpa ondskan.
Med all respekt, är det någon som förstår vad som menas?

Kan det vara den ondska som tar formen av avundsjuka som uppstår mellan de som aldrig får någon ros eller choklad och de som alltid får massor? Eller är det ondska gestaldad av svartsjuka som den känner som ser sin älskade ge rosor till en annan?
Kan det vara av ondo att pussas?
Jag skulle ha lyssnat bättre på argumenten för nu sitter jag här och undrar hur de tänker och försöker förstå.

Kommentarer

Länge leve kärleken i all dess former!!! SJÄLVKLART!
Det finns naturligtvis en orsak till att det i så många sagor och berättelser så känner ondskan sig hotad av kärleken, det är en mäktig fiende… Läs Harry Potter 🙂 och du förstår, där var moderskärleken Voldemorts största fiende, trots all magi som stod till buds.
Så älska på!!