Framgångar

Tusen järn som smids skall väl resultera i åtminstone ett svärd. Ett gammalt ordspråk som passar in på min jobbsituation just nu – från och med måndag fyller jag ut min halvtidstjänst med sociala medier på Dramaten med en halvtid som operativ ledare för Dramaten&.

Exakt så som jag ville att det skulle bli. Att framtiden är oviss och att vi fortfarande bara tänker fram till jul är förstås en osäkerhet, men för mig är det inget alternativ att sluta på Dramaten förrän de andas sociala webben och klarar sig själva.

Faktum är att det bara är en tidsfråga innan hela kulturetablissemanget har flyttat in på webben och då vill man ju inte vara den som vaknat sist.

Livesändningen av eftersnack ned Killinggänget gick jättebra. Utan att ha berättat något mer än för våra trogna följare på Twitter fick vi 70 tittare live och ungefär 10 personer som aktivt deltog genom att ställa frågor. Siffror som är fullt jämförbara med den fysiska publiken. And It’s growing.

Men självklart är det inte friktionsfritt. Många inblandade personer och långa kommunikationsled leder till lyckade visklekenexperiment.
Det vill säga; när jag säger livefilmning så hör den jag pratar med höra filmning. När den personen vidarebefodrar informationen till de direkt berörda har det i princip fallit ur helt. Rutiner måste skapas.

Ja, det är en utmaning att tänka sig på andra sidan av alla hinder, men jag har gett mig f*n på att fixa det med livet i behåll.

Kommentarer