Från digitala event till slutevent

Det här var en dag i eventets tecken. Både i digital och fysisk mening.

Andra och sista dagen i Google Analytics-kursen bjöd på digitala event, och hur man sätter mål, och använder avancerade segment i Google Analytics. Check på den. Realitycheck återstår.

Skönt att sitta i solen på lunchen. Hej vår!

Det fysiska eventet stod Medieinstitutet för. Det var dags för avgångselvernas slutevent. Alltid lika kul att komma tillbaka till Medieinstitutet, om så bara för en timme. Fint att träffa gamla klasskompisar, lärare och de som pluggar ungefär det jag pluggade (fast lite modernare). Inte minst är det kul att John och hans klass går ut nu. Redo för ett liv som utbildningsproducenter. Då nu vet du vem du ska kontakta om du vill briljera på jobbet när det börjar pratas om utbildningsbehov.

Men underbart är kort. Jag missade Michael Dahlén, men tröstar mig med att jag fick en signerad kopia av Nextopia. Citaten på omslaget vittnar om att den kommer bli lättläst. Vad sägs om ”Michael är den kommersiella akademins Bruno K Öijer”?

Michael Dahlén - Nextopia
Michael Dahlén – Nextopia

Värre är att jag också missade Joakim Nyströms dragning av bloggkompassen. Visserligen var jag där när han lanserade modellen på SSWC i somras, men det var ju just det som hade varit så där extra kul, att få höra hur hans tankar om den ändrats sedan dess. Men, men.

Bloggkompassen
Joakim Nyström lanserar Bloggkompassen Foto: Mario Frost Plats: Tjärö

 

Innan jag skyndade mig hem för att kvalitetssäkra livskvaliteten för mina barn (ge dem middag) hann jag höra Terese Alvén berätta om hur hon jobbat med sin framgångsrika träningsblogg ”Spark i baken”. Hon kändes enormt säker, målmedveten och lugn. Det är lätt att förstå varför hon blivit utsedd till årets förebild av Healthy Academy 2009.

Här är Terese 10 tips för en bra blogg. Man kanske skulle ta och följa något av dem…

Terese Alvén sparkar dig i baken
Terese Alvén sparkar dig i baken. Men bara om du vill.
Terese Alvéns tio tips för en bra blogg
Terese Alvéns tio tips för en bra blogg

 

Då var vi uppe i blogginlägg nummer 66 i #blogg100. Börjar undra om jag ens får komma på #blogg100-träffen.

Kommentarer