Från guldfasad till gummistövlar

Here’s some news for you:

I nästa månadsskifte byter jag teater, guld och glamour på Dramaten mot natur, mångfald och miljö på Svenska Naturskyddsföreningen. Det blev klart igår då jag både pratade med min nuvarande och skrev kontrakt med min kommande chef.

Från det ena drömjobbet till det andra. Kanske ur askan in i elden, men mest ser jag det som att jag går från den ena utmaningen till den andra. Miljökommunikation var egentligen det jag hade kikarsiktet inställt på när jag började min utbildning på Medieinstitutet, men teaterspåret föll sig naturligt eftersom jag ändå höll på med det på min fritid.

Som webbredaktör med inriktning på sociala medier på Svenska Naturskyddsföreningen kommer jag att ingå i ett team (om än litet) av webbfolk som inser att det finns mycket att göra både på sajten och externt. Det ska bli riktigt roligt att ha folk att bolla idéer med och att kommunicera frågor som jag har utbildning i samt förståelse för på olika nivåer. Samtidigt har jag den största respekt för vad jag ger mig in på. Det SNF säger har stor inverkan på många instansers beslut varför det blir oerhört mycket viktigare att noga tänka igenom strategin för varje sakfråga, fel och missuppfattningar kan ju få oerhörda konsekvenser både för individer, samhällen och framförallt – vår planet. Dessutom ser jag det som en stor och viktig uppgift att göra det lättare att ta till sig information om vilka strån vi som individer kan dra till stacken och att stötta lärare och föräldrar i att få framtidens vuxna att förstå, uppskatta och respektera naturen. Helst genom att uppmuntra dem till att besöka den. Som lärare mötte jag alldeles för många barn som inte visste skillnaden mellan svamp och mossa, eller björk och en och som i princip såg skogspartiet utanför skolan som ett direkt hot mot deras hälsa.

Men innan dess är det mycket att göra. Förutom det vanliga med att hitta på, producera och kommunicera föreställningar och evenemang ska jag hålla ett föredrag tillsammans med chefen på ett seminarium som Kulturförvaltningen håller i för olika muséer och bibliotek. Förhoppningsvis har vi också hittat rätt person att ta över efter mig så att jag hinner göra en snygg överlämning. Självklart kommer det att bli tråkigt att lämna Dramaten, i det stora hela är det alldeles underbart att jobba där. Men det blir ju inte riktigt sorgligt eftersom jag går vidare till något som jag tycker är ännu bättre.

Kommentarer