När Google Reader blir ogooglebart

Nyheten om att Google Reader ska läggas ner är kanske inte så upprörande för dig, men det blev lite av en ”världen rasar”-upplevelse för mig.

Hur ska jag nu kunna hålla någon som helst koll på vad mina flera hundra favoritbloggar i olika kategorier skriver om?

Ja, så tänkte jag i några sekunder innan jag frågade Twitter vad jag skulle ta mig till. Och någon minut senare (som vanligt briljerar Twitter) hade jag fått ett tips om Feedly. Så nu tror jag att allt nog ska gå bra ändå när Google Reader blir ogooglebart. Feedly är till och med lite snyggare än Google Reader, och jag vänjer mig nog snart vid de små skillnaderna i gränssnittet.

Men sorgen över att min Google-kärlek avtar kommer bestå. Jag älskade Google wave, men den lades ner. Reader tappade iof sin första pinne när alla delningsfunktioner försvann, utom den till Google+. Vilket brak!

Jag försöker gilla Google+, men det går inte. Förlåt alla underbara människor som trivs där och försökte hjälpa mig till rätta när jag tittade in men 99 kommentarer på en kväll bara genom att fråga ”är det någon här” gav mig en känsla av att ha råkat öppna dörren till zombieland. Allvarligt! Ingen får ta det personligt. Det var självklart ett helt fantastiskt välkomnande, jag blev överväldigad. Men jag har fortfarande inte hämtat mig.

Mitt hopp står nu och faller på Google glasses. De får mig att hoppas på framtiden, på ett sätt.

Det här är inlägg nummer 43 i #blogg100. En utmaning att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar. 

Kommentarer