Grattis mamma! – eller torsdagslyx

Att bryta mönster är alltid bra, det ger en känsla av lyx till vardagen. I tisdags skrev jag ner receptet på tisdagslyx, en mer oväntad variant av fredagsmyset. Idag bjuder jag på receptet på torsdagslyx.

För att fixa till torsdagslyx kan man till exempel ta en mamma som har födelsedag, möta upp familjen på valfri snabbmatsrestaurang i stan för middag och sedan promenera genom stan på gator du sällan sätter fötterna på tillsammans med familjen. Eftersom ni väljer spännande kvarter med små konstiga butiker* så märker inte (eventuella) barn av att det är en bit att gå och traskar på som aldrig förr.

Väl framme hos födelsedags”barnet”; ring på, kliv in, byt glödlampa i hallen, grattiskramas och gå in och duka upp för kaffe och tårta. Sitt och babbla om allt mellan himmel och jord medan barnen leker. Skulle ett syskon dyka upp med sina barn har dina barn dessutom en kusin att härja med, då blir det extra roligt. Och lyxigt.

Sen kan du åka tunnelbana hem och känna den där harmoniska känslan av att du faktiskt har ett liv. Så att du har något att blogga om.

 

*konstiga butiker = som säljer till exempel peruker eller serietidningar och som inte heter seven eleven eller pressbyrån

Kommentarer