Halvtid i moneyland

Fem veckor har gått sedan Office-Manager-Hanna gav mig en rundvisning och presentation av alla mina nya medarebetare på TradeDoubler.

Sedan dess har jag

* Lärt känna nya väldigt trevliga människor.
* Varit med på kundmöten där jag fått en god inblick i hur samarbetet går till mellan TradeDoubler och TradeDoublers kunder. Vem som gör vad och framför allt vad som krävs av kunden för att marknadsföringen ska lyckas.
* Lärt mig dra rapporter över olika former av statistik och hur man tolkar den i olika syften.
* Skrivit ett flertal nyhetsbrev och HTML-kodat dem så att de kan skickas genom systemet.
* Fått en inblick i vad som krävs av publishers för att kunna tjäna pengar på annonsering genom att titta på vilka siter som funkar och vilka som inte gör det.
* Jag har ringt till publishers och fått höra deras version av varför det inte gått så bra den senaste tiden och delgivit tips om hur de kan förbättra sig.
* Men framför allt så har jag fått järnkoll på TradeDoublers publishergränssnitt och alla rapporter som kan dras därifrån eftersom jag har gjort ett gediget arbete med att översätta en ny FAQ från engelska till svenska. 240 frågor med uttömmande svar om vad allt är och hur man gör i olika situationer.

Mitt halvtidsintryck är att det är en trevlig arbetsplats där mycket händer hela tiden i organisationen. TradeDoubler kommer inom kort att flytta – till nya lokaler och ihop med huvudkontoret. Många byter arbetsuppgifter och omgrupperingar sker ofta för att hålla effektiviteten på topp. Alla jobbar väldigt intensivt och drivkraften är stålar. Detta är så nyttigt för mig som verkligen behöver börja tänka mer pengainriktat.

En ny frågeställning har dykt upp för mig som jag hoppas kunna besvara genom slutprojektet i skolan, bara det duger som analysobjekt…

Hur gör man för att tjäna pengar på webben?

Jag älskar webben och jag vill jobba med webben. Jag är i huvudsak inriktad på innehåll men vill också ha koll på kostnadseffektivisering. Vad på webben genererar inkomster?

Kommentarer