Ett fräscht nyvaknande

Att starta en wordpressblogg/sajt är busenkelt säger alla. Jag tycker väl inte att det är helt busenkelt. Som nybörjare är det allt en del att sätta sig in i. Som att kolla upp webbhotell, beställa domännamn, fatta hur domänerna fungerar, fatta vad php och MySQL är.

Dessutom är det en sjuhelsikes massa olika ställen att logga in på och innan jag har fått grepp på exakt var jag ska använda vilka inloggningsuppgifter så har jag nog blivit (ännu mer) gråhårig. MEN – som vanligt räddas jag av min orädsla att misslyckas och provar mig fram.

Jag är oerhört mån om att detta ska bli en bra, personlig blogg som jag kan vara stolt över. Den ska representera mig som människa och professionell kommunikatör så att jag kan ta med den i mitt CV nu när jag är på jakt efter det perfekta jobbet.

Den här bloggen ska ersätta mina andra bloggar. ”Grejen är den” kan jag omöjligt ha kvar då jag startade den utan att veta vad jag gjorde för snart tre år sedan. Den är anskrämlig och har världens löjligaste domännamn. Cara Vitae lämnar jag nu eftersom den skulle handla om vad jag lärde mig under min utbildning på Medieinsitutet. Nu är utbildningen klar och det är dags för mig att gå vidare.

Mitt mål är att dela in det jag skriver om tydligt i kategoier. Från början ville jag starta en blogg som är supernischad, bara för att visa att jag minsann också kan nischa mig. Sen kom jag på att om någon någonsin ska kunna respektera vem jag är så måste ju jag börja. Och jag är en person som tröttnar på att hålla på med en grej. Jag kommer alltid att vara intresserad och vilja kommentera olika ämnen.

Huvudkategorierna är dock kulturen och internet. Framförallt teatern och internet. Det är extra intressant eftersom teatern inte har särskilt mycket att vinna i ekonomisk mening, utan snarare i utvecklingen av verksamheten och kontakten med sin publik.

Jag kommer också att skriva om betraktelser, politik, skolfrågor, familjeliv och vem vet vad som dyker upp?

Kommentarer