Hemma i ingentingvärlden igen


Hemma igen. Lite brunare, lite mer avstressad, lite friskare luft i lungorna och mycket förkyldare.
Det tog stora F fem sekunder att sparka av sig skorna och försvinna in bland de efterlängtade legobitarna. För lilla L tog det en liten stund innan hon kom igång, men efter en timme hade hon testat alla danskläder, askungenkläder och andra saknade klänningar som inte fick följa med till landet.
För mig tog det ca 10 sekunder innan jag föll in i plocka-städa-packa upp-tagen. 15 sekunder innan hemmapaniken satte in och jag började gnälla runt om vad som ska hända nu och vad vi ska göra resterande dagar av ”semestern”.
Nä, det är nog precis som det ska vara när jag slipper sommarlov. Det är inte min grej att tillbringa 10 veckor i ingentingvärlden. Hjärnhalvorna är avstängda helt och reptilhjärnan går på högvarv. Visserligen antar jag att jag kommer att hävda motsatsen när jag inte längre har sommarlov, men då får ni påminna mig om detta.

Kommentarer