Hur man gör för att vända en ganska grådisig trist, alldeles för tidig höstdag till något positivt

Igår erkände jag mig besegrad. Det fanns inga fler sockor i garderoben att dra på sig och tjocktröjan var stickig. Jag fick stänga fönstret.
När ögonen skulle öppnas i morse var det något grått som lyste igenom och det kändes tråkigt. Mycket tråkigt.

Men – så kom jag på – jag hade ju ett viktigt möte idag. Jag kan inte höstdeppa mig dit och sitta där och göra bort mig, nä, något måste göras.

Tack vare några Pilateslektioner för några år sedan lyckades jag andas mig upp till sittande, öppna ögonen och slutligen vicka på fötterna utmed golvet så att jag slutligen stod i en varm härlig dusch.

Livsviktig Ingrediens för ett Någorlunda Trevligt Uppvaknande en Grå Höstdag nummer ett är väldoftande duschkrämer. Aroma Therapy från Palmolive fick tjänstgöra som aromatisk väckarklocka denna dag.

Japp, nu var jag vaken och redo att tvinga barnen att gå igenom samma process jag nyss gjort.

Livsviktig Ingrediens för ett Någorlunda Trevligt Uppvaknande en Grå Höstdag två är riktig god frukost. Check.

Livsviktig Ingrediens för ett Någorlunda Trevligt Uppvaknande en Grå Höstdag tre är gull med söta barn. Check.

Livsviktig Ingrediens för ett Någorlunda Trevligt Uppvaknande en Grå Höstdag fyra är lämna på dagis/skola utan skrik, tårar, igelbeteende. Check, pust, det gick.

Livsviktig Ingrediens för ett Någorlunda Trevligt Uppvaknande en Grå Höstdag fem – inte helt vanligt att det sker, men utlovar en berikning av sinnesfriden dagen igenom – promenad! Check!

Svettig efter att med raska promenadsteg gått utmed hela Karlbergskanalen torkade jag svetten ur pannan och var redo för det viktiga mötet som jag tyckte kändes bra. Jag hoppas på fler möten på den platsen, om man säger så…
En sådan start på dagen kan jag rekommendera till alla er som, liksom jag, är hösttrötta redan nu.

Kommentarer