I’m too old for this shit!

Har precis vecklat ut kroppen I en liten by I Schweiz – Bulle.

Älskar att saker heter Brasserie och att det är målat på väggen

Sovbuss är helt fantastiskt I jämförelse med icke-sovbuss. Med det inte sagt att det är bekvämt… Resan har hittills gått väldigt smidigt. Först genom Sverige till Helsinborg med lunchstopp i Jönköping. Färjan över till Köpenhamn tog bara 20 minuter så vi hann bara köpa vatten och kissa. Sedan åkte vi genom Danmark i solnedgången och tog färjan över Rödby-Puttgarden där vi passade på att äta middag. Man märker att man lämnat Sverige på att det är pommes frites till alla rätter. Och allt är panerat och friterat.

Solnedgång i Danmark

Vi är lite förvånade över att medelåldern på resenärerna är fullkomligt icketypisk för en sportlovsvecka. Gissningsvis är alla ca 30 år och över. Eller så har jag alldeles tappat perspektivet. Väl i Tyskland följde en långkörare på 5-6 timmar på Autobahn. Vi valde att inte göra bort oss genom att vara med på musikfrågesporten. Både Åsa och jag har namnafasi och är fullkomligt oallmänbildade på området, så det var ett bra val. Lite senare somnade vi båda två till Robin Hood, efter att med stor möda lyckats komma på att han som spelar William Loxley heter Max Von Sydow. Är det för övrigt någon som vet hur filmen slutade får no gärna hojta till, annars kommer vi för evigt tro att Robin fick sin Marion på slutet.

Tvåvåningssängar

Vid tolvtiden stannade vi på ett rastställe vid autobahn och fick äran att göra kvällstoalett tillsammans med fyra andra UCPA-bussar. Under tiden bäddade chauffören och vår xxxx-liknande reseledare (Han ser ut som han norrmannen ni vet som sjunger I’m in love with a fairy tale) i ordning bussarna. Sätena fälls då ner och bildar två våningar av “dubbelsängar”.

Så här nära...

Jag tackade Åsa för att jag fick ligga bredvid henne. Att ligga bredvid någon okänd kändes otänkbart.

Finfrukost

När bussen väl stannade I Bulle hade jag nog vaknat till 20 gånger och varit tvungen att byta ställning. I’m too old for this shit! Men frukosten var fin. Nu rullar Snowroller i DVD-spelaren. Allt är som det ska. Genevesjön skymtas nedanför I dimman. Vi förväntas anlända i Serre Chevalier vid fyratiden i eftermiddag.

Nalle pratar i telefon i Snowroller

Kommentarer