Inget fjantande med små hekton

Tack Helena och Klara som ledde mig till Danscenter på Åsögatan. De har ju för bövelen lunchpass med Yoga, Pilates, olika dansformer och dansfys. Helt fantastiskt och i princip i samma hus som jag jobbar. Tack vare det har jag kommit igång med träning som jag gillar.

Min kropp är i chocktillstånd nu. Massor av te, cykling och nu dansträning. Dessutom har jag bestämt mig för att betrakta godis, kakor, glass och chips som gift, eller att jag är allergisk eller något. För det är ju på sätt och vis sant. Jag tål faktiskt inte att äta det. Och jag kan inte äta bara lite. Alltså kanske jag borde betrakta det som ett beroende. Men gör jag det får jag problem med att sluta, så jag väljer att tänka att jag inte tål det.

Dessutom har jag bestämt mig för att sluta skydda mina barn från prat om att man blir tjock.

En av anledningarna till att jag inte gjort slag i saken och på allvar börjat äta bra mat är att jag ska slippa säga som det är till barnen de där dagarna när de bara måste ha pannkaka. Jag vill inte vara en sådan där mamma som knaprar på en morot istället för att äta pannkakor och samtidigt berätta för barnen att man blir tjock av att äta pannkakor. Jag vill att mina barn ska växa upp med ett sunt förhållande till mat och inte dras med diverse nojor eller till och med ätstörningar.

Men – vad hjälper det att just jag inte gör det. När de smalaste föräldrarna får sina barn att tro att man blir tjock av mat.

Jag tänker i alla fall aldrig säga just det. Det är illa nog att de får veta att jag ändrat mina matvanor och bara äter nyttiga saker för att jag är tjock. Det är illa nog att vara avslöjad som en sådan där som vill ändra på sitt utseende. Men jag tröstar mig med att det kanske inte skadar att veta att godis och att inte röra sig är dåligt för hälsan och att man blir tjock av det. För i mitt fall är det ju faktiskt på riktigt. Jag är inte den som ska ta det här ansvaret. För i mitt fall är det hälsovådligt att inte ta det här ansvaret för mig själv.

Det hade varit jättetrevligt om jag slapp. Får mina barn kroppsnojor i framtiden kommer jag att ångra mig djupt, då hade jag hellre försökt vara tjock och nöjd, men jag hoppas att de ska kunna förstå skillnaden på nödvändig förändring av kost- och motionsvanor och fjantande med små hekton hit och dit.

AAAh jah…

Kommentarer