Inre förändring märks i drömmarnas värld

Det kanske är lite flummigt men det är ändå så att mina drömmar håller på att förändras.
Nackdelen, eller fördelen för den delen, med att ta tag i sitt liv först som gammal tant är medvetenheten om vad som händer. Jag har ju redan formats till en viss typ av person, men den personen håller på att försvinna och jag håller på att bli en säkrare människa, och jag märker av det. Nu även i mina drömmar.

Eftersom drömmen jag tänker på är tillräckligt osmaklig för att jag inte ska kunna redogöra för den så kan jag bara berätta om känslan den ger.

Till att börja med är det en återkommande situation som jag hamnar i då och då i mina drömmar, det är liksom en förutsättning för att jag ska kunna märka att den förändras.
Situationen är oerhört utsatt och jag har alltid tidigare vaknat med en känsla av skam och obehag. Den här gången kändes det hela bara komiskt och jag gav svar på tal, stod upp för mig själv.

Det kan verka lite patetiskt att en person i mogen (EH..) ålder håller på och dravlar så här mycket om utveckling och självkänsla men det måste liksom ut för att vara sant. När något kommer in i ens drömmar inbillar i alla fall jag mig att det betyder att förändringen har nått mitt innersta.

Det är coolt.

Kommentarer

”En elefant glömmer aldrig” (General Hati, Djungelboken, inget självnedvärderande).

Supercoolt! Men så är du också en av de coolaste människor jag vet! Och du, tack för dansen! Och du glömmer väl inte våra framtidsplaner??
Kram