Inse hur små vi är

Visst, jag drack vin för första gången på väldigt länge till middag efter en dag på stranden. Kanske borde man hålla sig offline då, men strunt i det. Tog mig igenom mina feeds och hittade några saker som känns värda att kommentera. Börjar fundera på om jag ska döpa min blogg till ”jag fattar ingenting”. Det en ganska obegriplig värld vi lever i.

 • Timbro vill utesluta kultur och fritid ur kommunernas budgetar. Mig veterligen är det bara kommunerna som har budgetar för det vilket betyder att de tycker att kultur och fritid inte har med välfärd att göra?
 • Hur reaktionen mot Apolivareklamen kunnat bli så stark övergår mitt förstånd om det inte var en del av kampanjen (vilket jag börjar misstänka starkt). Jag säger som kontaktmannen:
  ”Visst, filmen är väl kanske inte det mest revolutionerande som någonsin skapats. Men väl något udda, smakfullt och imponerande fåordigt för att handla om hygienprodukter. Ovanligt bra och eoner ifrån tyskamerikanskt träck för längre ögonfransar och glansigare hår.”
 • Kanske är det här ett bevis på att det finns behov av att förändra kosmetika- och modereklamen? Allas vår Deeped har allt grävt fram några riktiga guldkorn och jag tänker att de måste skoja! Men det är nog tyvärr inte så, det här kanske bara är ett skrap på ytan. Jag skrattade högt, men skrattet fastnade i halsen efter ett tag.Nyligen träffade jag två av de underbara tjejer jag haft den äran att lära känna genom mitt jobb som lärare. Efter att jag med tårar i ögonen vinkat av dem och deras klasskompisar på skolgården en sommardag för tre år sedan har de hunnit avsluta sina gymnasiestudier på samma skola som en annan berömd modebloggerska vilket oundvikligen blev ett av våra samtalsämnen.
  Modebloggerskan brukar hävda att hon fick MVG i alla ämnen och hon framställs även av andra som otroligt smart bakom den blonda fasaden. Hon kanske är det också, men dessa två ovanligt smarta människor har de inte märkt något av det under deras tre år under samma tak. Intressant tycker jag. Men något måste man väl ha innanför pannbenet om man har lyckats få 150 personer tillräckligt engagerade för att  kommentera följande inlägg:
  ”7 Aug, 2009 @ 15:01 150 kommentarer
  Morgonpromenad

  God morgon!

  Tänkte passa på att ta en morgonpromenad när jag ändå ska ner mot Stureplan för att gå på en ansiktsbehandling hos Medical Skincare och sen tillbaks. Har ett lunchmöte idag angående klädkollektionen innan Nils och jag tar tåget ner till Vagnhärad för att åka till mina föräldrars lantställe i Trosa över helgen, blir skönt! Hörs snart.”
 • Dessutom verkar det som att vissa Google, Yahoo, Twitter och Facebook blev offer för konflikter mellan Ryssland och Georgien. Någon skulle visst tystas ner.

Tror att fler skulle gynnas av att göra som Fuglesang. Åk upp i rymden, titta ner på jorden och inse hur små vi är. Utgå ifrån det och sen kan vi prata om meningen med livet.

Kommentarer