Insikter och utvecklingssamtal

Utvecklinssamtal 7.45 för stora F – check! En bedrift för familjen sova-länge. Men jag hann ändå med en insikt om varför stämningen lätt blir pressad mellan de vuxna individerna i familjen.

J har ett fokus, att komma iväg så fort som möjligt. Jag har ett annat fokus – att inte glömma något mitt i allt. Mitt fokus leder ofta till att jag identifierar brister i hushållet. Till exempel kan det handla om bristande tvättrutiner eller att vi måste få ordning på våra pappershögar. Bristerna uppdagas ju i stressade lägen eftersom det helt enkelt inte finns tid att strosa omkring och undra ”var la jag nu det där viktiga pappret som skulle med till skolan”. När jag noterar bristen gör mitt fokus på att komma ihåg att jag antecknar det. Inte på papper nej, utan rakt ut i luften. Då hör ju J det. Och han tolkar det som att jag tycker att vi ska åtgärda nu. Eftersom hans fokus är att komma iväg har han verkligen inte tid med att tänka på sådant. Och när han säger det tolkar jag det som att han tycker att åtgärderna jag föreslår är oviktiga. Och ja. Sen kan du nog räkna ut testen själv.

Hur som helst så lyckades vi komma i tid. Visserligen utan gympapåsarna (…) men ändå. Och jäklar vad bra han är på utvecklingssamtal den där nya magistern han har, vår lilla Stora F. Med ett direkt tilltal mot eleven, utan att osäkert söka efter föräldrarnas medhåll plockade han och Stora F fram det viktigaste som Stora F kan göra för att utvecklas. En halvtimme kändes jättelagom.

Och nu sitter(!) jag på tunnelbanan och har nyss hört meningen ”linje 10 mot Kungsträdgården” i högtalarna för första gången på ett halvår. Ljuv musik i mina öron. Och oh så skönt att slippa leka Kinesisk tunnelbana-leken igen.

Följ min blogg med Bloglovin

Kommentarer