Jag är anti scampi

Jo, det är sant. Jag är riktigt anti scampi. Eller – själva räkan har jag väl inget emot, men de metoder de räkor som vi importerar odlas på är riktigt dåliga. Jag hade ärligt talat ingen aning om att den där ”lilla djävulen” på sushin var en värsting, men den orsakar både miljömässig och social misär. Det finns riktig starka skäl till att vara med och trycka på så att vi slutar importera detta livsmedel.

Med stolthet presenterar jag ett stycke arbetsprodukt här på min privata blogg. Den här lilla filmen förklarar det bättre. För varje person som delar den vidare blir jag jätteglad för att du hjälper mig i mitt arbete, men framförallt gör du en bra sak för världen om du hjälper till att upplysa din omgivning om det här. Ett enkelt sätt att dela vidare är att gilla vår kampanjsida på Fejan, smycka din egen blogg med en widget, så som jag gjort här intill eller bara skicka filmen till folk som behöver den.

httpv://youtu.be/r9u6D2qGwXo

Uppdaterat: Vi har fått enormt stor respons, väldigt positiv och många väljer från och med nu att inte äta jätteräkor igen. Men då och då hittar man såna där antimiljömuppar i kommentarstrådarna. Jag baxnar när jag läser vad 80-åriga läckergommen skriver här i kommentarerna efter artikeln i GP. Slutar aldrig att förvånas. ”Skit i att folk blir skjutna på och inte har någon levebröd och att fisken dör ut för de inte har någon stans att växa till, bara jag får äta min jävla scampi”. GAAAAH vad jag blir arg!

Kommentarer