Jag har läst Stadsfjäril – Barcelona noir

Stadsfjäril - Barcelona noir av Malin Roca Ahlgren
Stadsfjäril – Barcelona noir av Malin Roca Ahlgren

Maaalin! Nu har jag äntligen läst färdigt boken. Din bok, din första roman Stadsfjäril – Barcelona Noir. Det har tagit ett tag, men det beror mer på mig än på boken. När jag väl tog mig tid att börja var det liksom sträckläsning som gällde, och hur ofta har man möjlighet till det liksom?

Shit vad du har lyckats sy ihop de olika personernas historier fint. Och jag älskade tempoväxlingarna. Nu har ju jag aldrig varit i Barcelona, vilket jag kunde sakna lite ibland. Jag satt och önskade att jag varit på de platser som förekommer i boken, även om det ibland nästan gick att känna lukten av Barcelona genom din text.

Jag tyckte det var speciellt kul med idén att beskriva Joana från två olika håll. Att få följa henne inifrån henne själv och utifrån Daniel, turistens perspektiv. Och så gillade jag att du lyckades få ihop det med så många olika människors bakgrunder och öden.

Dessutom är omslaget inte bara snyggt, utan också riktigt skönt att hålla i.

Snyggt jobbat.

Kommentarer