Jag var för arg igår! Här kommer kommentaren…

Alltså, angående länken till DN debatt igår… Jag kan respektera många åsikter i frågan om homosexuella ska få gifta sig eller inte även om det aldrig skulle falla mig in att hålla med. Eftersom jag inte är kristen själv så anser jag väl att jag inte vet tillräckligt mycket om vad som står i bibeln eller inte för att ha rätt att tycka så mycket. Men jag kan ju få tycka att det låter trångsynt att inte låta alla som vill viga sig göra det.
Däremot, när det börjar pratas om att giftermålet skulle ha något med reproduktion att göra så måste jag få säga att det har gått för långt.
Vilka är det som gör att barn till homosexuella par eventuellt får problem i uppväxten?
Hur räknar vi dem heterosexuella som inte kan få barn?
Hur gör vi för att visa att vi står för att alla människor är lika värda och har samma rättigheter?

Kommentarer

Ja, det är för väl att man inte gått till altaret… undrar hur många barn man förväntas skaffa!

Hoppsam det hade jag missat! Om syftet med äktenskapet i huvudsak är reproduktion så får jag väl slopa alla preventivmedel då.

Tuvärr Ann och Jofa, jag blir nog borta i några år till. Räkna med mig någon gång efter klimakteriet. Jag ska reproducera mig.

MVH/Annika Ståhl